04 април 2011

Musaka od zelja

Volim proleće i sve što ono sa sobom nosi! Između ostalog, volim što su tada pijace pune i šarene, svega ima da se nađe i svašta može da se napravi – mislim na hranu.

U proleće mnogo volim da jedem sarmice od zelja; naporan je samo proces savijanja istih, pipavo i osetljivo zbog lišća koje se lako cepa. Sad i za to ima rešenja - umesto sarmica – tu je musaka! Sastojci i postupak spremanja je uglavnom isti, jedina razlika je što ne uvijate sarmice, već u sud ređate red zelja – red mesne smese dok ne utrošite meso i završite zeljem. Pred kraj, prelije se zaprškom od ulja, brašna i aleve paprike i gotovo!

Pravila i spravila – ukusno i božanstveno! Upotrebila sam:

- oko 400g mlevenog junećeg mesa (može i mešano)

- 2 glavice crnog luka

- šaku pirinča

- začin C

- 3-4 veze zelja i kao prilog kisela pavlaka.


Slike kao dokaz :)

1 коментар :

Nale Coolinarija је рекао...

I ja volim musaku od zelja, jako dobra stvar. Svako prolece iskoristim zapripremu zelja.

 
Images by Freepik