05 децембар 2012

Slatki piling za telo

Nega kože u zimskom period se naročito preporučuje, zbog hladnih temperature i vetra. Zato je sledeći predlog izrada slatkog pilinga za telo u kojem ćete uživati.


Na blogu Hey Georgeous pronašla sam recept za pravljenje domaćeg (a slatkog) pilinga za telo. Pored teglica (staklenih od zimnice – one manje) u koje ćete smestiti ovaj ukusni piling, treba vam i:

-    2 ½ šolje braon šećera krupnog zrna
-    ¾ šolje belog šećera
-    4-5 kašika ekstrakta vanile (ili kokosa, badema, narandže, i dr)
-    ¼ šolje bademovog ulja

Pripremite posudu i varjaču kojom ćete sve sastojke dobro izmešati i to tako što ćete prvo pomešati šećere, a u drugoj posudi ulje i ekstrakt koji ste odabrali, a onda postepeno sjediniti obe smese. Kada je gotovo, prespite u pripremljene teglice i ukrasite po želji, a evo kako je vlasnica bloga ukrasila svoje:


Spremno za korišćenje odmah, ali i za poklon.

3 коментара :

Unknown је рекао...

Super ideja... moraću probati :)

nives је рекао...

moram probat :)

Sofija Mirčeti је рекао...

Zanimljiva ideja,prorpdna kozmetika je dosta bolja i zdravija,jednom sam pokusala da napravim neki balzam za usne,nije se slavno zavrsilo,ali ovo probam! Blog vam je fenomenalan,nedavno sam i ja pocela da pisem,pa pogledajte,samo da mi ukazete na moguce greske! :D http://sofijinkutak.blogspot.com/ (Kako kupiti domen za blog kod nas?)

 
Images by Freepik