11 фебруар 2013

Greb greb čestitka za Dan zaljubljenih


Ovo je jedan od onih projekata koji se može koristiti u raznim prilikama i ne samo za Dan zaljubljenih! Odličan DIY način za pravljenje greb-greb površine – ovoga puta na čestitkama i karticama za Dan zaljubljenih.


Na blogu kod Pat and Lindsday sam naišla na uputstvo za ove originalne i fantastične greb-greb čestitke i, bez daljeg odlaganja, evo kako ih možete napraviti.

Potrebno:

-          Čestitke štampane na kartonu
-          Akrilna boja po želji (Pat je koristila srebrnu)
-           Deterdžent za sudove
-          Hemijska olovka
-          Četkica
-          Bela voštana bojica

  
Što se tiče čestitki, možete iskoristiti neku od ponuđenih na blogu ili sami napraviti u Photoshopu ili kakvom sličnom programu. Uglavnom, odštampajte na kolor štampaču i krenite sa pripremom greb-greb delova na sledeći način. Na predviđena mesta ispišite poruke ili već šta želite, nakon što se hemijska osuši, ta mesta dobro pređite belom voštanom bojicom. Potom preko svega pređite mešavinom akrilne boje i deterdženta u odnosu 2:1, u debelom sloju. Ne brinite zbog neravnina, sve to nestane kada se farba osuši. Ako želite, možete ponoviti namaz, kad se prethodni osuši – minimum 1h. I to je sve!

Uz ovu personalizovanu čestitku pripremite i novčić za dragu vam osobu i uživajte u prizoru iznenađenja  kako zbog same čestitke, tako i zbog „grebe“ i prigodne poruke :)

 
Images by Freepik