02 април 2011

Karamel kokice

Kokice uvek i u svakom obliku, ukusu!

Sajt Moms by heart raspolaže receptom za, navodno, svetske najbolje karamel kokice! Kako lično (malo je reći) obožavam sve što ima veze sa karamelom i kokicama, odlučila sam da sa vama podelim recept, ali i oprobam se u spravljanju istih! I, naravno, postaviću fotke mojih karamel kokica, kao i vaših – kad ih zgotovite.

Za ovu poslasticu potrebne su vam iskokane kokice, šolja kikirikija, braon šećer, puter, kukuruzni sirup, malo soli i sode bikarbone, kao i ekstrakt vanile. Umešate lepo šećer, puter, kukuruzni sirup i so, malo iskuvate stalno mešajući dok smesa ne počne da vri; kad završite ubacite ekstrakt vanile, kikiriki i sodu bikarbonu i sve to pospete preko iskokanih kokica. Ravnomerno ih izmešajte, stavite u rernu i zapecite na 250 stepeni nekih 20 do 25 minuta, povremeno protresajući ili mešajući.

Ovako izgledaju gotove kokice:

a originalno uputstvo potražite ovde. Prijatno!


Нема коментара :

 
Images by Freepik