30 март 2010

Uskršnje dekoracije

Uskrs nije potpun bez nezaobilaznih šarenih jaja, bogate trpeze i veselo urađene dekoracije i ukrašenog stola. Pride još i dečija graja i osećaj je potpun. Svemu tome u prilog...

Na sajtu fantastične i nezobilazne Marte Stjuart čekaju Vas četiri različita predloga za inspiraciju dekoracije stola - od žute i plave, preko plave i braon pa sve do veselih pastelnih i onih malo jačih boja. Eksplozija nijansi koje prijaju očima. Marta je u većini slučajeva, meni broj jedan za sve.

Sajt Dgreetings, pored velikog broja različitih ideja i inspirativnih projekata i predloga, ima i interesantan tekst, kako se Uskrs proslavlja i koji način ukrašava širom sveta. Od predloga, na raspolaganju su različiti načini za bojenje i ukrašavanje jaja, za pravljenje i dekoraciju ukrasnih uskršnjih korpi, pravljenje uskršnjih figurica i kapa; tu su i raznovrsni slatko - slani recepti i još dosta toga.

Na Youtube-u se nalazi mnogo klipova sa uputstvima za šaranje i bojenje. Od nekih osnovnih saveta za bojenje, preko saveta za bojenje uz pomoć prehrambene boje, pa sve do ''klikeraških'' jaja, pronaći ćete tamo.

Zabavite se i uživajte u predloženim sajtovima i klipovima i pripremite se za Petak - ja ga ne mogu dočekati, koliko sam ideja nakupila! A nakon Uskrsa, očekujem i fotografije vaših rukotvorina; svoje ću postaviti takođe.Нема коментара :

 
Images by Freepik