29 новембар 2012

Slatki sapuni

U jeku praznične sezone koja samo što nije počela, vreme je da mislimo i na poklone za drage nam osobe. Bez daljeg odlaganja, prvi predlog je izrada simpatičnih slatkih sapuna, njam! :)


Michelle sa bloga Brandy Crafts ima odličan recept za pravljenje ovih simpatičnih sapuna nalik na slatkiše, a za čiju izradu nam treba:

-    Table glicerina
-    Boje (za kolače) po želji
-    Ukusi (za kolače/ekstrakti) po želji
-    Lilihipi

Izrada je vrlo jednostavna: otopite glicerin u mikrotalasnoj jedno pola minute, spremite posude u koje ćete ga sipati kako biste ga pomešali sa bojom i ukusom i pripremite modle u koje ćete redom – a po želji – ređati boje zarad dobijanja lepih šara. Između sipanja sačekajte malo da se prethodni sloj stvrdne, a poslednje sipanje neka bude ono sa izlomljenim lilihipom. Rezultat će ispasti ovakav:


Kada se potpuno stvrdnu, secite kako vam drago i koristite ili upakujte nekome za poklon. Divno, zar ne?

4 коментара :

Milica ♥ је рекао...

A zar taj lilihip neće biti lepljiv kada se sapun bude koristio?

Ica Majstorica је рекао...

Milice, pitanje je potpuno na mestu! :) Mada, iščitala sam komentare na blogu i niti jedna dama tamo nije izjavila kako je imala problem slične vrste. Možda sam glicerin neutrališe lepljivost, ko zna? U svakom slučaju, same ćemo saznati tek ako i kad sapune napravimo :)) Ili, možemo ih praviti bez lilihipa.

Moj sapun... је рекао...

Ovaj post me je bas obradovao a sapuni izgledaju savrseno... Licno ne verujem da ce ovi dodaci od lilihipa praviti problem tokom koriscenja sapuna jer ce se secer, od koga je lilihip napravljen, topiti u vodi tokom upotrebe. Pozdrav, Goca

nives је рекао...

baš izgledaju slatko

 
Images by Freepik