13 април 2011

Uskršnja poslastica: mini tart od jaja

U vreme Uskrsa, većina je zaokupljena bojenjem jaja, da načisto zaborave i smetnu s' uma i neke druge stvari...kao što su, na primer, poslastice!

Na sajtu Hostess blog pronašla sam diiivan recept za mini tart od jaja, koji je jednostavan za pravljenje – ne morate biti vrsna kuvarica da bi vam ispao ovako:

Od sastojaka vam trebaju gotove mini tart tortice, jedno belance i tri žumanceta, po dve supene kašike šećera i mleka.

Rernu zagrejete na 325 stepeni iliti naš maksimum – 250, a za to vreme, mini tart poslažete u tepsiju na koju ste postavili prvo papir za pečenje; umutite belance i njime premažete tortice. U drugoj posudi umutite žumanca šećer i mleko dok se ne dobije kompaktna smesa, sipajte u tortice i stavite da se zapeku, nekih 8 do 10 minuta.

Fantastično, zar ne?

Нема коментара :

 
Images by Freepik