26 новембар 2014

Napravite svoj potpourri

Zašto trošiti silne novce za ove prirodne osveživače, kada možete da napravite svoj potpourri?





Nije teško, a konačni rezultat je mnogo bolji od kupovnog jer ste ga napravile same! Pre svega, a za one koje možda to ne znaju - potpourri je mešavina suvih biljaka koje služe da oplemene i osveže naš dom. Kupovni, iako bi trebalo da su prirodni, često to nisu, jer sadrže brojne hemikalije - samo pročitajte deklaracije i biće vam sve jasno. Zato je mnogo bolje napraviti svoj i evo kako se to radi.





Na sajtu Homes sam pronašla recept za potpourri od jabuka, cimeta, narandže, šišarki i karanfilića. Jabuke i narandže je potrebno iseći na što tanje kriške i peći na 225 stepeni 2 sata, kako bi se voće isušilo a ostalo celo. Kada ste to uradile, smestite ga u staklenu posudu sa poklopcem i pomešajte mešavinom mirisnih začina po volji: cimet, karanfilić, anis i slično - mirisaće fantastično. Sipajte u nek ukrasnu činiju i  ostavite da deluje - povremeno mešajući kako bi ispustili arome. Alternativa za začine mogu biti i eterična ulja, samo sa njima treba pažljivo da ne sipate previše :)




A kada poželite instant osveženje u domu, dovoljno je da kašiku dve ovog divnog potpourrija sipate u šerpicu sa vodom i lagano kuvate koliko želite - uživaćete u predivnim mirisima koji će ispuniti prostorije :)


3 коментара :

Vesna Đukanović је рекао...

Odlicna ideja !Hvala!

Unknown је рекао...

Moje omiljene arome.. Baš imam Glade sveću sličnog mirisa, tako da ću definitivno isprobati.. Hvala i od mene :)

Handmade by GordanaL је рекао...

Zaista dobra i mirisna ideja. :)

 
Images by Freepik